Extrasul CF

| Info utile | August 14, 2012

În momentul în care se face vânzarea unei proprietăţi este nevoie şi de extrasul de Carte Funciară.

Extrasul de carte funciară este actul unde este trecută situaţia juridică a imobilului. Aici sunt trecute toate datele referitoare la descrierea imobilului, numele şi prenumele proprietarilor, actele în care aceştia au dobândit imobilul, sarcinile proprietăţii (ipoteca, interdicţii de înstrăinare, privilegii, etc).

Acest act este eliberat în baza actelor de proprietate ce au fost înscrise (întabulate) în Cartea Funciară, de către Judecătorie. Întabularea este obligatorie pentru toate actele de proprietate ce nu au fost transcrise la Judecătorie până la data de 01/iulie/1999 cât şi pentru actele de înstrăinare încheiate după această dată.

Fiecărei proprietăţi i se va aloca un număr topografic (cadastral) pe baza căruia se va face ulterior identificarea acesteia. Atribuirea numărului topografic (cadastral) se face pe baza planurilor întocmite de proiectanţii locali.

Pentru a fi recunoscută vânzarea-cumpărarea unei proprietăţi şi de alte persoane ea trebuie să fie înscrisă în Cartea Funciară. Orice întabulare (înscriere) a unui contract de vânzare-cumpărare trebuie precedată de deschiderea cărtii funciare. Deschiderea cărţii funciare nu este condiţionată de o vânzare, deşi se realizează adeseori în această situaţie.

746 Total afisari, 1 astazi

  

Link-uri sponsorizate

Lasa un raspuns

Trebuie sa fii autentificat pentru a posta comentarii.

Anunturi sponsorizate


Categorii articole blog